vranovské novinky spektrum týždenník okresu vranov nad topľouČlánky / Študenti SOŠ, A. Dubčeka súťažili v Bratislave

  Študenti SOŠ, A. Dubčeka súťažili v Bratislave

V dňoch 19. až 22.1.2012 sa v Bratislave na výstavisku Incheba Expo Bratislava, konal už 19. veľtrh gastronómie DANUBIUS GASTRO. Okrem prezentácie najnovších technológii v hoteliérstve a gastronómii, prebehlo aj množstvo sprievodných podujatí, medzi iným aj súťaže v rôznych „gastronomických disciplínach“, či už v carvingu, v pečení, varení, príprave miešaných nápojov, alebo prípravy kávy.

Stredná odborná škola, A. Dubčeka vo Vranove nad Topľou sa zapojila do súťaženia kuchárov a barmanov. 20. januára prebiehal 10. ročník St.Nicolaus cup – barmanská súťaž juniorov v kategórii Long Drink. Súťažilo 64 mladých barmanov, ktorí pod drobnohľadom komisárov SkBA (Slovenskej barmanskej asociácie), pripravovali alkoholický nápoj. Dôležité bolo zvládnuť bezchybne techniku miešania, ale aj zladiť chuť, použité ingrediencie vlastnej receptúry a zaujať farebnosťou a pripraviť vhodnú dekoráciu, to všetko v časovom limite 6 minút. Školu reprezentovali Michal Vojtek, študent štvrtého ročníka a Radka Jakubčínová, študentka tretieho ročníka, obaja z odboru čašník. Svoje skúsenosti so súťažením lepšie zúročil Michal Vojtek, ktorý s nápojom „Posledný výkrik“ získal a do svojej zbierky úspechov pridal bronzové ocenenie. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu. Poďakovanie patrí aj Mgr. Anete Leškovej, majsterke odbornej výchovy, ktorá ich na súťaž pripravovala.

V ten istý deň súťažil aj Martin Kochan, študent tretieho ročníka odboru kuchár, ktorý do celoslovenského finále postúpil z 5. miesta semifinálového kola, ktoré sa konalo v decembri 2011 v Piešťanoch. Bol to 2. ročník súťaže v odborných zručnostiach Skills Slovakia – Gastro junior. Gesciu prevzala Nadácia na podporu odborného vzdelávania a prípravy a Štátny inštitút odborného vzdelávania, v spolupráci s Klubom mladých kuchárov a cukrárov. Martin pripravoval pokrm, kde povinnou surovinou bol hovädzí močing. Pripravil „Hovädzí močing dusený na zelenine a červenom víne s kukuričnou polentou a fazuľou na gazdovský spôsob. Martina Kochana na súťaž pripravoval Bc. František Ivanko, majster odbornej výchovy. Martinovi, aj jeho školiteľovi ďakujeme za reprezentáciu.
Ing. Ľudmila Vagaská,
zást. riaditeľa pre PV
 

Platená reklama

Kadernícky salón Janka
Noc divadiel
Pink Floyd
Zelená Lagúna
GRAND STUDIO, s.r.o. - reklamná, produkčná a umelecká spoločnosť
Hobby centrum
Svet zdravia
Zdieľajte túto stránku na FECEBOOKu Konktujte nás - Rýchla správa Formulár na zadanie inzercie
Stropkovské Spektrum