vranovské novinky spektrum týždenník okresu vranov nad topľouČlánky / Gurmán Fest Domaša 2017 chutil, aj inšpiroval originálnymi receptami

 Gurmán Fest Domaša 2017 chutil, aj inšpiroval originálnymi receptami

Gurmán Fest Domaša 2017 chutil. V priestoroch penziónu Solaris sa v sobotu stretli milovníci gastronómie, aby pri výbornom jedle strávili príjemné popoludnie v spoločnosti priateľov...

Ak ste milovníkom dobrého jedla, penzión Solaris bol v sobotu dokonalou adresou. Osem kuchárskych tímov v rámci Gurmán Festu Domaša 2017 originálnymi receptúrami nešetrilo a výsledok fantasticky chutil, aj voňal. Ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí a v tomto prípade to platilo stopercentne. Kulinárskej fantázii sa medze nekládli a keďže akcia mala charakter nesúťažného festivalu, jedinou porotou boli jeho hostia, ktorých spokojnosť v tvárach bola v tomto prípade viac ako Michelinské hviezdy. „Tento festival sme zorganizovali pre milovníkov kuchyne a dobrého jedla. Nikto z nás sa nesnažil kopírovať recepty z kníh alebo rôznych šou o varení, ale každý bol originálny. Našim prianím bolo, aby sme sa stretli a v kruhu priateľov podebatovali o zaujímavých kulinárskych fintách, či ingredienciách. Za seba môžem povedať, že každý z nás robí doma škvarkovú pomazánku, ale lepšiu ako tu som ešte nejedol,“ uviedol spoluorganizátor Gurmán Festu Domaša 2017 Rastislav Košalko.

Pri hľadaní kuchárskej dokonalosti stavil ďalší zo spoluorganizátorov Jozef Jakubek a jeho Šogor Street Food na domáce špeciality. Gurmánskou delikatesou boli hot dogy s párkami, ktoré si s kolegami vyrobili počas týždňa sami doma. „Bohužiaľ, situácia na potravinovom trhu je často taká, že sme konfrontovaní s rôznymi kauzami, ktoré poukazujú na neakceptovateľnú kvalitu surovín. Z toho dôvodu sa mnohí uberajú smerom, kedy si varia a pripravujú jedlá vo vlastnej réžii, preto sme napr. my nemali kupované ani omáčky. Všetko sme si pripravovali sami a vďaka tomu sme mali istotu, že ponúkame špeciality, za ktoré ručíme,“ vysvetľoval s úsmevom J. Jakubek.

Nultý ročník Gurmán Festu 2017 dopadol, aj napriek neochote počasia spolupracovať, na výbornú. Keďže takýto typ akcie na Domaši chýbal, slová R. Košalka sú prísľubom, že v sobotu sa začala písať nová tradícia. „V budúcnosti si viem predstaviť, že by sme určili tému a varili by sme podľa národných receptov, či už by to bola slovenská, talianska, indická, čínska alebo japonská kuchyňa. Od viacerých hostí máme spätnú väzbu, že o rok by prišli radi variť so svojimi tímami aj oni, preto sa tešíme z každého návštevníka Gurmán Festu, ktorého sme aspoň trošku inšpirovali,“ dodal R. Košalko.   

Platená reklama

Peter Pcolinsky
GRAND STUDIO, s.r.o. - reklamná, produkčná a umelecká spoločnosť
Svet zdravia
Zelená Lagúna
Hobby centrum
MS Group
Kadernícky salón Janka
Zdieľajte túto stránku na FECEBOOKu Konktujte nás - Rýchla správa Formulár na zadanie inzercie
Stropkovské Spektrum