Spektrum VRANOVSKÉ NOVINKY
Spektrum VRANOVSKÉ NOVINKY

Preneste sa s kuchyňou Hotela Zelená Lagúna k Stredozemnému moru

Správy / Ostatné / Preneste sa s kuchyňou Hotela Zelená Lagúna k Stredozemnému moru

Preneste sa s kuchyňou Hotela Zelená Lagúna k Stredozemnému moru

Stredomorská idylka. Neodmysliteľne k nej patrí aj originálna kuchyňa. S charakteristickými kombináciami chutí, ktoré znásobujú pôžitok z atmosféry v malebnom talianskom, francúzskom, či španielskom prímorskom mestečku. Zážitok spojený s gastronómiou typickou pre oblasť Stredozemného mora si môžete dopriať aj v Hoteli Zelená Lagúna na Domaši. Šéfkuchár Matúš Kopčo podáva krevetový koktail, krém z pečených paprík, pražmu morskú a ako dezert baklavu.

Stredomorská kuchyňa je charakteristická svojou pestrosťou, ktorá mení varenie na kreatívnu seansu. Čo sa však u nej cení najviac, je to, že je vďaka používaným ingredienciám mimoriadne zdravá. Podpisuje sa to aj pod štatistiky, ktoré hovoria o tom, že napr. obyvatelia krajín v okolí Stredozemného mora trpia o polovicu menej kardiovaskulárnymi ochoreniami, ako Stredoeurópania. Áno, i takýmto balzamom dokáže byť kuchyňa... „Po zimnom období bez slnečných lúčov, vianočnom prejedaní sa a menšej dávke pohybu je práve prichádzajúca jar s predlžujúcimi sa dňami ideálnym časom pre ľahšiu a najmä zdravšiu stravu,“ vysvetľoval šéfkuchár Hotela Zelená Lagúna Matúš Kopčo.

Základom kuchyne „made in Stredozemné more“ je čerstvá zelenina, strukoviny a kvalitný olivový olej. Uprednostňované sú ryby a plody mora. Do útulnej reštaurácie na brehu mora vás z Hotela Zelená Lagúna prenesie už predjedlo – krevetový kokteil, ktorý v sebe spája harmóniu červeného kaviáru, ľadového šalátu a dresingu Marie Roseg. Krém z pečených paprík robia výnimočným feta syr, cícer a oregano. Filet z pražmy morskej marinuje M. Kopčo v šafrane. Podáva ho s papardelle a omáčkou zo cherry paradajok, olív a kapary. Gastronomický zážitok doplní dezert baklava z orechov, medu a pistáciovej zmrzliny. „V rámci nášho menu by som zdôraznil, že vychádza zo zásad stredomorskej kuchyne, preto je výrazne bohaté na minerálne látky a vitamíny nachádzajúce sa predovšetkým v čerstvých a kvalitných surovinách,“ uviedol M. Kopčo, ktorý k stredomorskej kuchyni odporúča suché alebo kvalitné stolové vína s minimálnym obsahom cukru.

SÚVISIACI ČLÁNOK:
Šéfkuchár Hotela Zelená Lagúna Matúš Kopčo varil pre Clintona, či U2

Gastronomický zážitok v hoteli na brehu Domaše znásobí aj vynovená reštaurácia, ktorá si zachovala svoju autentickú atmosféru a zároveň nové využitie priestoru vytvára dokonalý pocit noblesy. Garantovanou známkou vysokej kvality je tiež fakt, že Zelená Lagúna bola týždenníkom Trend tretíkrát zaradená medzi slovenské TOP hotely. Tento prestížny titul získala v rokoch 2017, 2018 a 2019. „Naše služby sa snažíme neustále zlepšovať. Dôležitá je pre nás spätná väzba od hostí, ale aj od zamestnancov. V prípade zrekonštruovanej reštaurácie sme sa snažili zladením priestorových možností ponúknuť ešte vyšší štandard a komfort, aby sa hostia u nás cítili príjemne a vychutnali si našu gastronómiu v dokonalej harmónii,“ dodala riaditeľka Hotela Zelena Lagúna Silvia Manduľáková.
 

Súvisiace fotogalérie

Preneste sa s kuchyňou Hotela Zelená Lagúna k Stredozemnému moru

Správy / Ostatné / Preneste sa s kuchyňou Hotela Zelená Lagúna k Stredozemnému moru

Preneste sa s kuchyňou Hotela Zelená Lagúna k Stredozemnému moru

Stredomorská idylka. Neodmysliteľne k nej patrí aj originálna kuchyňa. S charakteristickými kombináciami chutí, ktoré znásobujú pôžitok z atmosféry v malebnom talianskom, francúzskom, či španielskom prímorskom mestečku. Zážitok spojený s gastronómiou typickou pre oblasť Stredozemného mora si môžete dopriať aj v Hoteli Zelená Lagúna na Domaši. Šéfkuchár Matúš Kopčo podáva krevetový koktail, krém z pečených paprík, pražmu morskú a ako dezert baklavu.

Stredomorská kuchyňa je charakteristická svojou pestrosťou, ktorá mení varenie na kreatívnu seansu. Čo sa však u nej cení najviac, je to, že je vďaka používaným ingredienciám mimoriadne zdravá. Podpisuje sa to aj pod štatistiky, ktoré hovoria o tom, že napr. obyvatelia krajín v okolí Stredozemného mora trpia o polovicu menej kardiovaskulárnymi ochoreniami, ako Stredoeurópania. Áno, i takýmto balzamom dokáže byť kuchyňa... „Po zimnom období bez slnečných lúčov, vianočnom prejedaní sa a menšej dávke pohybu je práve prichádzajúca jar s predlžujúcimi sa dňami ideálnym časom pre ľahšiu a najmä zdravšiu stravu,“ vysvetľoval šéfkuchár Hotela Zelená Lagúna Matúš Kopčo.

Základom kuchyne „made in Stredozemné more“ je čerstvá zelenina, strukoviny a kvalitný olivový olej. Uprednostňované sú ryby a plody mora. Do útulnej reštaurácie na brehu mora vás z Hotela Zelená Lagúna prenesie už predjedlo – krevetový kokteil, ktorý v sebe spája harmóniu červeného kaviáru, ľadového šalátu a dresingu Marie Roseg. Krém z pečených paprík robia výnimočným feta syr, cícer a oregano. Filet z pražmy morskej marinuje M. Kopčo v šafrane. Podáva ho s papardelle a omáčkou zo cherry paradajok, olív a kapary. Gastronomický zážitok doplní dezert baklava z orechov, medu a pistáciovej zmrzliny. „V rámci nášho menu by som zdôraznil, že vychádza zo zásad stredomorskej kuchyne, preto je výrazne bohaté na minerálne látky a vitamíny nachádzajúce sa predovšetkým v čerstvých a kvalitných surovinách,“ uviedol M. Kopčo, ktorý k stredomorskej kuchyni odporúča suché alebo kvalitné stolové vína s minimálnym obsahom cukru.

SÚVISIACI ČLÁNOK:
Šéfkuchár Hotela Zelená Lagúna Matúš Kopčo varil pre Clintona, či U2

Gastronomický zážitok v hoteli na brehu Domaše znásobí aj vynovená reštaurácia, ktorá si zachovala svoju autentickú atmosféru a zároveň nové využitie priestoru vytvára dokonalý pocit noblesy. Garantovanou známkou vysokej kvality je tiež fakt, že Zelená Lagúna bola týždenníkom Trend tretíkrát zaradená medzi slovenské TOP hotely. Tento prestížny titul získala v rokoch 2017, 2018 a 2019. „Naše služby sa snažíme neustále zlepšovať. Dôležitá je pre nás spätná väzba od hostí, ale aj od zamestnancov. V prípade zrekonštruovanej reštaurácie sme sa snažili zladením priestorových možností ponúknuť ešte vyšší štandard a komfort, aby sa hostia u nás cítili príjemne a vychutnali si našu gastronómiu v dokonalej harmónii,“ dodala riaditeľka Hotela Zelena Lagúna Silvia Manduľáková.
 

×

ZNAČKY: Vranovské NOVINKY SPEKTRUM Stropkov Vranov Týždenník Noviny Zaujímavosti Občan Šport Kultúra Pohotovosť

Realizácia © 2019 GRAND STUDIO, s.r.o. - tvorba propagačnej grafiky a webových stránok